Video NTAE

Fa mesos vam realitzar un vídeo per l'assignatura de Noves Tecnologies aprofitant el tema del llenguatge audiovisual. Les components del grup de treball vam ser Carla Ruaix, Carla Julià, Marta Hurtado, Jordina Trilla, Anna Murall i jo, Adriana Miralles.

El video tractava del valor de l'amistat, on es mostrava una reconciliació per part de dues amigues de sempre. Esperem que us agradi!

Conferència "Els blocs a l'escola"

Sóc una inconstant, m'està costant molt això d'anar actualitzant el bloc! M'oblido d'ell i quan m'enrecordo ja he apagat l'ordinador per anar-me'n a dormir...no sé com fer-m'ho per enrecordar-me d'actualitzar-lo!

Ara per les vacances de Nadal que representa que tinc més temps, m'he posat a revisar-lo una mica i a fer les entrades obligatòries que em falten com per exemple la de la conferència del dia 12 de Novembre de la mestra Anna Pérez.

Doncs bé, com dèia el passat dimecres 12 de Novembre vam assistir a l'Auditòri de la universitat a una conferència per part d'una educadora del CEIP Drassanes, Anna Pérez. Ens va parlar sobre l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit escolar i com ella les utilitza a l'escola on treballa. Va iniciar la xerrada parlant de la importància i de l'interès que tenen per ella els blocs; ens va mostrar el seu a mode de "primer contacte" amb el tema de la xerrada.
Ens va parlar del Web 2.0., un espai web on tothom pot aportar i col·laborar en les informacions que es poden trobar a la xarxa. A mode d'exemplificar-nos aquest espai Web 2.0., ens va parlar d'una sèrie d'eines agrupades dins d'aquest espai com per exemple el Youtube, un lloc on penjar i visualitzar tot tipus de videos o el mateix Blogger que tots ja coneixem.
Ens va mostrar el bloc de la seva escola i ens va parlar de la importància que té que els alumnes comentin i parlin entre ells de les activitats que realitzen a l'escola mitjançant aquest bloc comú on tots hi poden accedir i dir la seva. Tantmateix, els pares i familiars dels nens tenen un portal directe on poden observar les coses que realitzen els nens a partir d'aquest bloc.

Personalment l'eina del bloc em sembla força útil i interessant. És molt bo que s'apropin aquestes eines als alumnes desde l'escola i que s'apliquin com a mitjà de contacte. Em va semblar una conferència interessant.

Projecte JClic; L'anglès a primària!

El meu projecte JClic es basa en activitats on es treballa la llengua estrangera en tots els cicles de primària. He fet algunes activitats per a cada cicle, a mode de "projecte" d'un altre projecte major, és a dir, com a exemplificació d'un gran programa d'activitats per a cada grup d'edats segons el currículum de la llengua anglesa.
Després de moltes hores treballant, he pogut crear aquest JClic incorporant imatges en dues de les activitats (puzzle i relacionar peces de roba) i so en el moment de començar l'activitat dels colors; una cançó en anglès on es van recitant els colors a mode de practicar també la pronunciació del nen d'una manera didàctica i divertida per l'infant.
En aquest projecte he incorporat tot tipus de matèries, sempre en llengua anglesa, desde matemàtiques, fins a lògica, llengua o vocabulari. He pensat en posar els enunciats en català, ja que considero que es bo que els nens entenguin bé què han de fer si són tan petits.
Reconec que m'ha costat força treball i que possiblement hi hauria punts a millorar que de ben segur que puc arribar a assolir en un futur i a saber aplicar en un camp escolar.
Aquí teniu la direcció del meu JClic:

Necessitat? Dependència? Sí.

Mentre navegava per la web, buscant no sé què, m'he topat amb una imatge granciosa i interessant de comentar.



Es tracta d'una classe en el moment en què la professora està explicant. Des de la porta es veuen dues persones que comenten el fet que la mestra dugui un marc al seu voltant que fa que els nens estiguin més atents, ja que els hi sembla que veuen la televisió. És realment així? S'ha arribat a l'extrem en què els nens només estan atents a les noves tecnologies? Personalment opino que sí. En concret la televisió és una eina molt influent i per mitjà de la qual l'espectador pot aprendre moltes coses, bones o dolentes, d'una manera lúdica, cosa que ha fet i que ha anat forjant aquest vici que la majoria tenim per aquesta capsa. Aquest és un tema que pot donar molt de sí i això tan sols és un bloc, així que us convido a que hi penseu, tant en la imatge com en el fet de com us influeixen i quant depeneu de les noves tecnologies a la vostra vida.

Com ensenyar a utilitzar les noves tecnologies a la gent gran.

Amb molta paciència, per començar. Fa uns dies van venir a casa els meus avis tot il·lusionats perquè s'acabaven de comprar un telèfon mòvil nou, que "duia fins i tot una camera de fotos dintre" com em van dir ells tot sorpresos i emocionats...Però clar, no són fills del segle XXI, no estan gens familiaritzats amb les noves tecnologies i per suposat no saben fer-les anar perquè mai abans s'havien interessat...bé, això tampoc és cert ara que hi penso...sempre que hem veien a l'ordinador o fent qualsevol cosa amb el mòvil, me'ls treia ràpid de sobre per tal que no em preguntessin qualsevol cosa del que estava fent i perquè servia i que em tinguessin mitja hora intentant explicar-los-la sense èxit, ja que no entenien res de res i se'ls oblidava tot...Doncs bé, el dia que van venir a casa, venien directes amb la intenció de que els hi donés una classe magistral de com fer anar el mòvil, jo, la néta enganxada a l'ordinador, a la televisió, al mòvil i a tot el que ells desconeixen de "les coses noves que surten ara". Conclusió com a futura mestre? És una tasca que fa exercitar profundament la paciència, cosa que ja em va bé perquè la paciència serà una cosa que no haurà de faltar mai en la meva vida professional, però no és senzill!

Retoc d'una fotografia digital

Per tal de retocar aquestes fotografies, he utilitzat l'Adobe Photoshop, ja que estic força familiaritzada amb ell i el trobo més senzill que el Gimp.
Per realitzar el retoc de les tres fotografies de la primera filera, he anat a la finestra de "Filtro" i he seleccionat l'opció d'"Efecto Artistico", on he escollit l'efecte anomenat "Color diluido" amb el qual les formes queden una mica dissoltes per la primera d'aquestes tres imatges. Per la segona, he seleccionat l'efecte "Plastificado", on es juga amb la lluentor de l'imatge per donar aquest efecte. I per la tercera imatge d'aquesta primera filera, he escollit l'efecte "Resplendor de Neón", amb el qual es donen uns efectes de llum de neó en color rosat que és el que he escollit.

Per retocar les imatges de la segona fila, he tornat a anar a la finestra de "Filtro" i he seleccionat l'apartat de "Bosquejar". Per la primera d'aquestes tres fotografies, he anat a l'opció de "Bajorelieve", amb el qual es dona una impressió de relleu o de pedra gravada. A la segona d'aquestes imatges li he posat l'efecte "Cromo" de color blau, que com podem veure es força semblant a l'efecte de llum de neó però amb una lluminositat més intensa. L'última fotografia d'aquesta filera l'he retocada amb l'efecte "Conte Crayon", que dona una sensació entre metàl·lica i plastificada.

La primera i la segona imatge de la tercera filera les he retocat amb el mateix apartat de les anteriors; "Bosquejar". A la primera he posat un efecte anomenat "Estilografica" i a la segona un anomenat "Tampón" en colors blau i rosa, que recorda a l'estil "pop art" d'Andy Warhol. La tercera i última imatge correspon a l'apartat de "Pixelizar", concretament a l'estil "Puntillista".

M'ha agradat realitzar aquesta activitat de retoc d'una imatge digital. He decidit fer diversos retocs per mostrar les àmplies possibilitats que ofereixen aquests programes d'efectes d'imatges, com el Gimp, tractat a classe, o el mateix Photoshop.

Concepte de digitalització


Què és la digitalització? Com a concepte teòric podriem definir-la com un mètode usat molt sovint per gestionar documents electrònics en entorns d'oficina. La digilitació és el procés de conversió d'una imatge, d'un so o d'un video, per exemple, a format digital, expressat mitjançant l'anomenat "sistema o codi binari" amb el qual podem treballar desde el nostre ordinador.

Les noves tecnologies i jo

Benvinguts al meu bloc, em dic Adriana i amb aquest escrit inicio el meu espai creat a la classe de noves tecnologies aplicades a l'educació.Actualment, cada poc temps sorgeixen noves tecnologies que prenen el relleu a altres que feia poc havíem anomenat "noves". Gairebé no ens dóna temps a coneixer-les que ja hi ha una altre més complexa al mercat que ja l'ha substituït. Estem en plena era tecnològica i hem d'adaptar-nos a ella. això espero d'aquesta assignatura, aprendre a adaptar-me a les noves tecnologies i saber aplicar-les en l'àmbit educatiu.Personalment, em considero una persona oberta a les novetats, em crida l'atenció aprendre a utilitzarles a la vida diària com a noves eines d'educació. Habitualment utilitzo l'ordinador i internet, el movil, la televisió, l'impresora, l'escaner, la càmera fotogràfica i el mp3, i considero que, sense aquestes noves tecnologies, la vida em seria més complicada.