Fi NTAE

Bé, aquesta assignatura ja ha acabat, només ens queda fer l'últim pas: el temut examen de Noves Tecnologies...Perquè puc dir que és el que més por em fa...però en fi, esperem que no sigui gaire dificil!
Hem fet moltes coses en gairebé tres mesos, hem tractat moltissims programes i he descobert moltes coses noves sobre Internet començant per l'ús dels blocs. Vam iniciar l'assignatura creant-ne un de propi i ara mitjançant ell em despedeixo de Noves Tecnologies. Hem conegut el Google Docs, el Gimp i el JClic, el Blogger, el Kompozer i l'Audacity, em après conceptes com digitalització, arrencador o multimèdia...
En definitiva, puc dir amb rotunditat que aquest curs de Noves Tecnologies no ha estat massa llarg, però ha sigut molt intens! Potser fins i tot massa, perquè, personalment em costava entendre-ho tot ràpidament i moltes coses m'han quedat penjades...
Aquí dic adeu a aquesta assignatura i deixo per tancat el bloc. O això espero, ja que si no torno a escriure significarà que he aprobat l'assignatura! Creuem els dits!
Molta sort a tots en els examens! I a estudiar!
:)

Llàpis de potència d'emergència

Acabo d'escriure una actualització i ara hi torno perquè no fa ni dos minuts una companya de treball de ma mare m'ha ensenyat una cosa que no havia vist mai; un llàpis de potència d'emergència. Que què és? És un petit aparell que duu una pila a dins que permet connectar el mòvil quan no té bateria i fer ús d'ell. No el carrega, sino que connectant-lo a l'aparell, es disposa de 150 hores de funcionament. N'havieu sentit mai a parlar? A mi em va semblar quelcom interessant ja que pot treure d'una situació d'emergència. Aquí us adjunto una fotografia acabada de fer!


Es veu que val uns 6€! Jo ja me n'he demanat un! :)

Comunicar amb presentacions

L'assignatura de Noves Tecnologies està acabant, i avui hem donat per acabat el treball de grup, realitzant una última entrevista amb el tutor i pactant les notes. El meu grup de treball estava compost per l'Anna Murall, la Carla Julià, la Jordina Trilla, la Carla Ruaix, la Marta Hurtado i per mi, i el tema era "Comunicar amb presentacions". Al principi no vam entendre gaire com haviem d'enfocar aquest tema i vam cometre un error greu: el vem enfocar únicament des del punt de vista de les presentacions, tot comparant diversos programes com el Google Docs, l'Open Office i el Power Point. En el moment de l'exposició de la sessió didàctica del treball, varem veure que no haviem encaminat correctament el treball i abans gairebé de marxar de vacances, el vam corretgir. Com va ser un error nostre el fet de no encaminar bé el treball des de bon principi i de no realitzar una correcta activitat didàctica, us explico pel bloc una mica en què consisteix un cop corretgit. Primerament hi apareix una introducció on ens proposem una sèrie de preguntes com si ens parem a pensar realment quin tipus de presentació realitzem en cada moment o a qui van dirigides. Són preguntes que ens hem hagut d'anar formulant mentre feiem el treball. A continuació hi apareix una primera fase d'aproximació, on parlem de les "12 propostes d'ús creatiu i multimedial del Power Point", un document de Jordi Simón amb el qual hem conegut diverses maneres d'utilitzar presentacions aplicades a diferents àmbits, com per exemple prenent el Power Point com a conte on a cada diapositiva apareixen imatges i sons que expliquen una història. En aquesta fase també trobem una comparació dels tres programes ja esmentats. El principal error que vam cometre al principi va ser centrar-nos únicament en la comparació i la visualització dels avantatges i dels inconvenients de tots tres programes, sense comentar res de les dotze propostes ni d'altres maneres d'utilitzar els programes per fer presentacions. Seguidament hi ha la segona fase, que consisteix en la realització de la sessió didàctica, la qual té com a objectius mostrar la problematica d'avui en dia de fer només un tipus de presentació i donar a conèixer diverses maneres d'elaborar presentacions. Aquesta sessió està dividida en tres parts, la primera plantejariem certes preguntes per generar debat, la segona on mostrariem una història a través d'una presentació la qual enlleçariem amb les diverses maneres de realitzar presentacions. Per acabar, la tercera part consistiria en que els mateixos alumnes elaboressin una història mitjançant una presentació en Power Point o en Open Office, i després, amb el Google Docs haurien d'observar els principals avantatges i inconvenients d'aquests programes.
Aquest seria en resum el nostre treball de grup de NTAE. Hi ha hagut diversos aspectes dificultosos però personalment opino que al final ens n'hem sortit prou bé.

NTAFRICA


L'altre dia parlant amb una amiga sobre aquesta assignatura, hem va parlar d'una mena d'institució anomenada NTA de la qual va sentir parlar fa uns mesos. He estat mirant per internet i he trobat la seva pàgina web. NTA és una associació que recull material informàtic donat per institucions, particulars o empreses el qual monten, avaluen i posen el software adequat i l'envien a diferents països africans per a ajudar en els processos educatius o professionals d'aquest continent subdesenvolupat en gran part. Aquí no acaba la tasca de NTA, ja que també formen els tècnics i els educadors del país i segueixen l'evolució del projecte per tal d'anar millorant-lo. A la pàgina web, hi ha un espai on es mostren els principals objectius d'aquesta associació:


1. Col·laborar en el desenvolupament tecnològic del continent Africà.

Són molts els afro-pessimistes que pensen que després del fracàs dels antics plans estructurals ja no hi ha res a fer. Nosaltres, que ens considerem afro-optimistes, pensem que sí que hi ha solució, que el renaixement africà és possible amb el treball, la imaginació i establint unes relacions recíproques amb occident.


2. Solucionar el problema dels excedents del material tecnològic.

NTA recicla el material informàtic que tant empreses com particulars occidentals ja no utilitzen, i l'envia a centres d'educació o a d'altres entitats culturals africanes, on se'n treurà més rendiment. Aquest material ajuda a educar els joves africans en les noves tecnologies. Amb la nostra acció aconseguirem estalviar energia tant en el procés de producció, ja que s'hauria de fabricar de nou aquest material, com en el procés de destrucció quan aquest ja no s'utilitza a Europa.

M'ha semblat un projecte interessant del qual mai n'havia sentit res. Si voleu saber-ne més coses podeu visitar la web:


Què està passant?

Abans de res, penseu en si heu vist aquestes imatges de joguines, ninos i complements infantils en els anuncis d'aquestes festes.


Any rere any al Nadal totes les cadenes de televisió ens ofeguen amb anuncis de joguines, de colònies i de tot d'obsequis típics que es consumeixen i es compren en aquesta època. Però aquest any ha passat alguna cosa, un canvi que he estat observant des de que es va iniciar la campanya nadalenca: on són els anuncis de joguines? Recordo anys enrere estar asseguda davant de la televisió per Nadal contant quants anuncis de joguines sortien seguits, doncs aquest any no n'he vist gairebé cap, per no dir ni un. S'ha deixat pas als anuncis de videojocs, de consoles i de jocs de taula, tot i que també en surten molts menys que altres anys. Les Noves Tecnologies estan fent desaparèixer les tradicions i les coses de sempre. No dic pas que siguin perjudicials, amb aquest escrit vull plasmar que el que és realment perjudicial és el mal ús que en fem d'elles. És realment bo regalar únicament consoles i videojocs als nens? No creieu que d'alguna manera s'està perjudicant greument i amb un fet gairebé subliminar l'educació dels infants que creixen? Agrairia que deixéssiu la vostra opinió, ja que és un fet que em va impactar força.

Pessebre en xarxa!

Bon any nou a tothom!!
Navegant per la xarxa aquestes vacances de Nadal, he trobat un bloc curiós sobre les Noves Tecnologies amb una entrada anomenada "Treballem el Nadal". M'ha fet gràcia trobar-hi un link del portal "edu365" on hi ha una activitat nadalenca que consisteix en realitzar un pessebre afegint els diversos personatges sobre d'un fons que simula el pessebre de Betlem. És una activitat graciosa per que la realitzin nens de primària en aquestes dates. Aquí teniu el link:
I aquí us deixo també la direcció del bloc on l'he trobada per si us interessa!: